Registrert av: HiNT/Trøndelag kompetansesenter
Sansing og motorikk | Språk og begrep | Utforskning, konstruksjon og kreativitet | Sosialt samspill |
Sosialt samspill Barbie utkledningsspill (296)
Generelle opplysninger
Forhandler: Lekebutikk
Varenr/best.nr: 52334
Pris : -
CE-godkjent: Ja
Omtale
"Barbie utkledningsspill" er et spill som beskrives slik: "Drej pilen, flyt din brik og vind virkelig smukt tilbehør, som kan bruges til at fræmhæve din egen Barbiedukkes flotteste tøj. Hjælp din Barbie med at finde de rigtige sko, en taske, en smuk halskæde og to hårspænder og sæt prikken over i-et med en superbuket - så vinder du spillet! Men pas på, for du kan ikke vinde med et knust hjærte ... Et spændende og sjovt spil om mode for piger og deres Barbiedukker." Spillet passer for 2 - 4 spillere, og består av ei spillplate i solid kartong, hjerteformet tilbehørseske i plast, dreiepil, 4 brikker (Barbiedukker), diverse tilbehør (halskjeder, håndvesker o.l.) og spilleregler. Den første som samler alle pyntesakene i samme farge som ens egen Barbie-figur, og i tillegg har buketten, men ikke det brustne hjertet, vinner spillet. Spillet leveres i ei eske i kartong. Denne er 39 x 24,5 cm.
Funksjoner og ferdigheter
Hovedfunksjonsområde: Sosialt samspill
Tilleggsinformasjon: Serie: Barbie
Barbie, verdens mest berømte og mest solgte dukke, ble lansert av Mattel på American International Toy Fair 9. mars 1959. Den mest solgte
Barbie-dukka noen gang er "Totally Hair Barbie" (kjent som "Ultra Hair Barbie" utenfor USA). Den ble lansert i 1992 og hadde ekstra langt hår, fra hodet til tærne.

I lærer- og førskolelærerutdanning kan Barbie-dukkene brukes til å fremme debatt om leker som påvirkningskraft når det gjelder kjønnsroller, rollemodeller og moter.
Alder: 6-12 år
Lenkesamling
Barbie (Mattel)
Barbie (Wikipedia)
Oppvekst med prislapp? (NOU 2001:6)
Gjestebok med erfaringer/tilbakemelding
REGISTRER dine egne erfaringer med denne leken i gjesteboken
TIPS OSS om linker/artikler som omhandler denne leken
Høgskolen i Nord-Trøndelag 2002 | Ansvarlig: Ingvild Sørensen